ニュース

2017/07/14 平成29年8月28日(月)開催 医学総合研究所 第1回国際シンポジウム"Role of Aging and Cancer"開催のお知らせ

• 研究活動

20170828.JPG平成25年度採択 文部科学省 私立大学戦略的研究基盤形成支援事業『生体分子情報による次世代型がん個別最適化治療法の開発』(事業番号S1311016)にかかる医学総合研究所第1回国際シンポジウム"Role of Aging and Cancer"を開催いたします。

平成29年8月28日(月) 14:00~19:00

会場 東京医科大学病院 教育研究棟 3階 会議室(アクセス

プログラム  ポスター拡大はこちら>>

1.Opening Remarks

Prof. Mamoru Suzuki (President of Tokyo Medical University)

2.I. Session 1

(1) miRNA in aging and cancer: Prof. Hidetoshi Tahara  (Hiroshima University)

(2) Dendritic cell-derived exosomes as Immunotherapy: Dr. Masakatsu Takanashi (Tokyo Medical University)

(3) Cross-talk mediated by bone marrow stromal cell-derived extracellular vesicles: Dr. Tomohiro Umezu (Tokyo Medical University)

(4) Clinical application of mesenchymal stromal cells (Kintaro cellsTM): Mr. Alexei Gladkov (Kintaro Cells Power Corp.)

Ⅱ. Session 2

(5) Advances in cancer immunotherapy:Prof. Takayuki Yoshimoto (Tokyo Medical University)

(6) Hypoxia induced paclitaxel resistance via miR-100 as a potential diagnostic biomarker for cervical cancer:Prof. Hirotaka Nishi (Tokyo Medical University)

(7) G-quadruplexes in cancer biology and therapeutics:Dr. Hiroyuki Seimiya (Japanese Foundation for Cancer Research)